Veel gestelde vragen en antwoorden over een vastgoedfinanciering voor u op een rij!

Voor welke soort objecten kan ik een financiering aangaan?

In principe kunt u voor elk soort object een financiering aangaan. Van belang is dat de juiste balans gevonden wordt tussen de wenselijke eigen investering en de behoefte aan vreemd vermogen. Een belegging bestemd voor particuliere verhuur is bijvoorbeeld aantrekkelijker te financieren dan bijvoorbeeld garageboxen.

Kan ik een tweede hypotheek op mijn privéwoning afsluiten en dit vermogen investeren in een vastgoedbelegging?

Onze samenwerkende partners willen graag weten wat de herkomst van het eigen vermogen is. Een tweede hypotheek is puur het verzilveren van overwaarde op de eigen woning. Tegenover deze schuld staat dan ook een onderpand: uw privé vastgoed. Onze samenwerkende partners beschouwen dit als eigen vermogen en u kunt deze middelen dan ook uitstekend gebruiken als vastgoedinvestering.

Moet ik een Nederlandse identiteit hebben om in Nederland een vastgoedfinanciering aan te vragen?

Het is niet noodzakelijk om de Nederlandse identiteit te hebben om in aanmerking te komen voor een vastgoedfinanciering. Indien u woonachtig bent in de Europese Unie of een geldig verblijfsdocument bezit, dan komt u in de regel in aanmerking voor een vastgoedhypotheek.
Is onderverhuur mogelijk?

Onderverhuur van het beleggingspand is in de regel niet toegestaan. De geldaanbieder dient hier een akkoord voor te verlenen. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Denk bijvoorbeeld aan ouders die een pand huren om de ruimte ter beschikking te stellen aan kinderen.
Hoe lang duurt de aanvraag van een vastgoedfinanciering bij De Beleggershypotheek?

Indien u een hypotheek wilt afsluiten om een beleggingsobject in eigendom te verkrijgen, dan dient u rekening te houden met een termijn van vier tot zes weken. Indien u vreemd vermogen wilt aantrekken om een vastgoedkans voor handel te verzilveren, dan kan de financiering binnen vijf dagen worden verstrekt. Uiteraard dient de potentie van het object wel inzichtelijk gemaakt te worden.
Welke documenten moet ik aanleveren bij de aanvraag van een vastgoedfinanciering?

Onze geldverstrekkers wensen inzicht te verkrijgen in uw financiële situatie. U kunt dit inzicht bieden door uw laatste belastingaangifte of een werkgeversverklaring aan te bieden. Indien u cashflow genereert vanuit lopende huurcontracten, dan volstaan deze contracten in samenhang met de bankafschriften met huurbijschrijvingen.
Is er een taxatierapport noodzakelijk bij het aanvragen bij een vastgoedfinanciering?

Het vastgoed waarvoor u de vastgoedfinanciering aanvraagt, dient getaxeerd te worden. Dit verzorgen wij (indien gewenst) in eigen beheer.
Is er een onderpand nodig voor een vastgoedfinanciering?

De voorkeur van onze geldaanbieders, is het inschrijven van een hypotheek met als onderpand uw beleggingsobject. Mocht dit niet wenselijk zijn, dan volstaat in sommige gevallen ook een positieve/negatieve hypotheekverklaring.
Hoeveel moet ik aflossen als ik een deel van mijn vastgoed verkoop?

Afhankelijk van de gekozen geldaanbieder kunnen wij voor u inzichtelijk maken welk bedrag u dient af te lossen. Dit kan per aanbieder verschillen.
Wat is de gemiddelde looptijd van een commerciële vastgoedfinanciering?

De gemiddelde looptijd van een financiering varieert van minimaal 15 jaar tot maximaal 30 jaar. Afhankelijk van de waarde van uw portefeuille kunnen afgeloste bedragen weer heropgenomen worden. U kunt dit vermogen vervolgens opnieuw investeren in vastgoed.
Wat is de gemiddelde looptijd van een handelsvastgoed financiering?

Een handelsvastgoedfinanciering dient u zo snel mogelijk af te lossen. De maximale looptijd betreft drie jaar.
Hoeveel eigen vermogen is nodig om als particulier een vastgoedfinanciering in eigendom te verkrijgen?

In de meeste gevallen is een eigen inbreng noodzakelijk. Dit betreft een bedrag van in de regel tussen de 20% en 30% van de totaal benodigde investering. De maximale verstrekking is afhankelijk van de waarde van uw onderpand. Indien u vastgoed tegen een aantrekkelijk tarief kunt verwerven, dan kan de noodzakelijke eigen inbreng minder zijn.

Heeft u nog een vraag voor onze vastgoed professionals?

Neem contact op en wij beantwoorden ze graag!

De Beleggershypotheek

Stevinstraat 118, 2587 ER 's-Gravenhage
+31 (0)70 - 219 52 70
info@debeleggershypotheek.nl

Maandag t/m vrijdag van
09:00 tot 17:30 uur (’s avonds op afspraak)
Zaterdag op afspraak geopend

De Beleggershypotheek

Oosteinde 55, 2548 AK 's-Gravenhage
+31 (0)70 - 219 52 70
info@debeleggershypotheek.nl

Maandag t/m vrijdag van
09:00 tot 17:30 uur (’s avonds op afspraak)
Zaterdag op afspraak geopend

Particuliere woningen financieren

© Copyright 2016 De Beleggershypotheek | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring | Autoriteit financiële markten